Sutra se otvara Sajam hrane i pića

Bez autora
Feb 08 2012

Sajam hrane i pića – Foodrex, održava se prvi put na Beogradskom sajmu u periodu od 9. do 12. februara 2012. godine. Sajam će svečano će otvoriti Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sutra u 11 časova. Prvi dan je isključivo poslovni i zatvoren je za javnost, a od petka do nedelje Foodrex očekuje i poslovne i sve zainteresovane posetioce. Sajam hrane i pića je zamišljen kao događaj na kome će srpski prehrambeni proizvodi biti predstavljeni brojnim profesionalnim kupcima iz sveta. Foodrex će okupiti više od 120 profesionalnih inostranih kupaca iz 15 zemalja kojima će biti predstavljeno više od 70 srpskih kompanija sa oko 100 domaćih prehrambenih brendova. Na Sajmu će biti organizovani i neposredni susreti proizvođača sa potrošačima njihovih proizvoda.

Sutra se otvara Sajam hrane i pićaSajam hrane i pića – Foodrex, održava se prvi put na Beogradskom sajmu u periodu od 9. do 12. februara 2012. godine.

Sajam će svečano otvoriti Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sutra u 11 časova. Prvi dan je isključivo poslovni i zatvoren je za javnost, a od petka do nedelje Foodrex očekuje i poslovne i sve zainteresovane posetioce.

Sajam hrane i pića je zamišljen kao događaj na kome će srpski prehrambeni proizvodi biti predstavljeni brojnim profesionalnim kupcima iz sveta. Foodrex će okupiti više od 120 profesionalnih inostranih kupaca iz 15 zemalja kojima će biti predstavljeno više od 70 srpskih kompanija sa oko 100 domaćih prehrambenih brendova.

Na Sajmu će biti organizovani i neposredni susreti proizvođača sa potrošačima njihovih proizvoda.

Sajam će se sastojati od sledećih kategorija: Nacionalni i regionalni nastupi, Multi produkt kompanije, Oprema za proizvodnju hrane i pida, Sveža hrana, Smrznuta hrana, Konzervirana hrana, Meso i mesne prerađevine, riba i morska hrana, Mleko i mlečni proizvodi, Testenine i pekarski proizvodi, Konditorski proizvodi, Začini i dodaci jelima, Organska hrana i Alkoholna i bezalkoholna pića, vode i napici.

Foodrex će posetiti predstavnici čuvenih svetskih trgovinskih lanaca, distributeri i visoke državne delegacije. Posebna pažnja biće posvećena tržištima na kojima nema srpskih prehrambenih proizvoda ili ih ima u nedovoljnoj meri, a to se pre svega odnosi na tržišta Afrike i Bliskog istoka. Organizatori su najavili da će ovu manifestaciju posetiti gosti iz Alžira, Tunisa, Egipta, Sudana, Nigerije, Konga, Angole, Libana, Iraka, Kuvajta, Irana, Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Francuske, Austrije, Češke i Nemačke.

Uz podršku ministarstava poljoprivrede i spoljnih poslova, organizator manifestacije je beogradsko preduzeće Duke&Peterson.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik